Dokumentarac o Šinejd O Konor biće dostupan od oktobra

Irska muzičarka Šinejd O Konor, uz niz legendarnih hitova, u karijeri je imala i brojne turbulentne trenutke, a sve to dio je novog dokumentarnog filma o njoj.

Ostvarenje nosi naziv po njenom najznačajnijem singlu – “Nothing Compares”, a već je prikazano na ovogodišnjem Sandensu i festival u irskom Galveju. Proteklih dana objavljen je i trejler kojim je najavljena premijera filma za širi auditorijum, planirana za 7. oktobar.

“Film prikazuje veliki uspon Šinejd O Konor do svjetske slave, ali i to zbog čega je došla do izgnanstva iz pop mainstreama”, objavljeno je u sinopsisu.

Irkinja, koja je bila prepoznata i po izuzetnoj feminističkoj borbi, ostaje upamćena i po nastupu iz 1992. godine, kada je – izvodeći pjesmu Boba Marlija u “Saturday Night Live” – ukazala na seksualno zlostavljanje u Katoličkoj crkvi. Tada je pocijepala fotografiju pape Jovana Pavla, a sve se dešavalo mnogo prije nego će sama Katolička crkva početi da se suočava sa seksualnim zlostavljanjem u sopstvenim redovima i da se izvinjava zbog onoga što je dugo zataškavala.

Film “Nothing Compares” prikazuje upravo period njene karijere od 1987. do 1993. godine, a iza ostvarenja stoji producentska kuća “Showtime”.

Izvor i foto: Analitika

Tekst objavila: Ljilja Brajković