Kićo Slabinac posthumno dobija Porin za životno djelo

Krunoslav Kićo Slabinac posthumno će dobiti Porin za životno djelo.

Upravni odbor Porina dodjeljuje pomenuto priznanje onim umjetnicima koji su svojim radom, uspjesima i zaostavštinom znatno doprinijeli hrvatskoj muzičkoj kulturi, piše Index.hr.

“Krunoslav Kićo Slabinac, poput nekih drugih prvaka iz svijeta muzike Mate Došena, Drage Britvića, Darka Glavana, Vjeke Điđija Šuteja, Dina Dvornika ili njegova sugrađanina Branka Mihaljevića, nažalost je požurio, ne čekajući da mu struka svoje najvažnije priznanje dodijeli za života. Životni Porin stiže mu posthumno”, izjavio je Siniša Škarica, muzički urednik i producent.

“Negdje sam tih dana tužnog oproštaja pročitao: veliki hrvatski zabavljač. Neko je rekao: veliki estradni umjetnik. Meni se čini ispravnije: istinski umjetnik estrade. Kakogod, oduvijek je slovio kao svestran. Svi koji su ga dobro poznavali, pa i puki ljubitelji zabavne muzike, rekli bi da je pored toga što je važio za vrhunskog pjevača, što je imao dara za ples, sjajno pričao šale i anegdote, glumio, imitirao, da je pored svega toga znao napisati i dobru pjesmu. Dapače, neke od najvećih hitova hrvatske i tada jugoslovenske zabavne muzike”, napisao je Škarica o Slabincu.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković