Rok legende ZZ Top snimaju novi album: Specijalni gost gitarista Džef Bek

Legendarni bend ZZ Top ponovo je u studiju gdje snima novi, 16. po redu, studijski album, prenosi Bosonoga.

Nastavak poloče “La Futura” iz 2012. ponovo će producirati Rik Rubin, a mogao bi uključivati ​​gostovanje starog prijatelja sastava slavnog britanskog gitariste Džefa Beka.

Gitarista Bil Gibons objavio je da bi novi album mogao sadržavati pjesmu koju pokušavaju dovršiti od osnivanja benda krajem 60-ih godina prošlog vijeka.

Tokom intrevjua za portal „LiveSigning“ on je rekao da su spremni za povratak u studio i da će napokon pokušati se riješiti pomenute „uklete“ pjesme.

„Pokušavamo punih pet decenija da dovršimo i snimimo tu pjesmu, koju smo započeli kad se bend prvi put okupio, možda će ovaj pokušaj napokon donijeti njen studijski snimak“.

Na pitanje da li su tačne glasine da je Džef Bek uključen kao gost na snimanju on je odgovorio potvrdno.

„Nevjerovatno je da postoji tip koji ne samo da još uvijek radi ono što mi želimo raditi već i dalje izmišlja stvari na gitari koje vjerovatno niko drugi ne može smisliti. Bek je stvarno sjajan tip, svirao je sa nama u Londonu prošle godine i kada se vratimo u studio, vjerovatno ćemo pokušati nešto zajedno snimiti“.

Gibons je pomenuo da je postignut definitivan dogovor sa producentom.

„Saradnja sa Rikom je bila sjajna stvar za obje strane. On je već nabacao neke ideje za miks novog albuma, a pošto voli da radi na Zapadnoj obali, vjerovatno ćemo se naći negdje između Teksasa i Kalifornije. Kada će se album tačno pojaviti još je rano govoriti ali ne bi trebalo da ga dugo čekamo”, rekao je čuveni bradonja.

Rubin je svoju producentsku reputaciju izgradio, sa jedne strane kao majstor za produciranje žestokog rep i rock zvuka Beastie Boys-a, The Cult-a, Slayer-a, RHCP-a…, a sa druge, kao stručnjak za davanje svježe muzičke krvi posustalim karijerama velikih muzičkih imena, poput pokojnog country heroja Džonija Keša na njegovoj kultnoj „American Recordings“ seriji ili rock legendi poput „AC/DC“-a i „Metallice“…

Pod njegovom producentskom rukom ZZ Top su na prethodnom albumu očekivano izveli povratak u zlatne dane svoje karijere tj. doba remek-djela poput „Rio Grande Mud“ (1972), „Tres Hombres“ (1973), „Tejas“ (1976) i „Deguello“ (1979), ponovo svirajući ono što im najbolje leži.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković