Robi Vilijams po 13. put na prvom mjestu top lista

Robi Vilijams je među najslušanijim muzičarima u Velikoj Britaniji, s obzirom na to da je s najnovijim albumom 13. put dospio na prvo mjesto muzičkih lista, što je dosad uspjelo jedino kralju rokenrola Elvisu Prisliju.

Robijev album The Christmas Present prošle nedjelje je bio na drugom mjestu, iza grupe Coldplay, ali sada je na prvom, pišu britanski mediji.

Ipak, apsolutni rekorderi po broju albuma na prvom mjestu još uvijek su Bitlsi, koji su imali 15 takvih albuma.

Pjesma Dance Monkey australijske pjevačice Tones & I, izjednačila je rekord u ženskoj konkurenciji za singl koji je na vrhu top lista bio čak deset nedjelja.

Ovakav uspjeh su dosad imale još samo američka pjevačica Vitni Hjuston 1992. s pjesmom I Will Always Love You i Rijana sa svojom Umbrellom iz 2007.

Robijev uspon znači da samo dva njegova solo albuma nisu uspjela da stignu do broja jedan. Njegov live album iz Knebvorta iz 2003. i Reality Killed Video Star stigli su do broja dva top liste.

Vilijams je pjevao i na četiri albuma grupe Take That koji su takođe bili na prvom mjestu, što znači da se na 17 albuma na listi pojavio kao solo izvođač ili dio grupe.

Međutim, britanski pjevač i dalje je daleko iza Pola Makartnija koji je na top listama kao solo pjevač, s Bitlsima i Wingsima imao ukupno 22 albuma na prvim mjestima.

Izvor: Cdm