Omiljena loto djevojka u Jugoslovena ide u penziju

Televizijska voditeljka Suzana Mančić napunila je 22. novembra 63 godine, čime je stekla uslov za odlazak u penziju. Najpopularnija “loto devojka” u Jugoslovena, dočekuje penzionerske dane sa osmijehom, jer joj se život neće mnogo promijeniti. Puna je energije, planova i zakazanih obaveza.

“Smijem se penziji i radujem joj se. Cijelog života sam slobodnjak, ali ne vjerujem da ću prestati da radim i da ću otići u totalnu mirovinu. Radovaće me penzionerski status. Zaslužila sam ga, kao što sam zaslužila i da ostarim. Često su mi prebrojavali kilograme i bore, ali zar moje tijelo nema pravo da ostari? Naravno da bih voljela da lijepo ostarim, da budem lijepa starica, njegovana i dotjerana, dobro raspoložena i zdrava. Ali nemojte me upoređivati sa generacijama koje bi mogle da mi budu djeca”, iskrena je Suzana.

Ona će ostati u poslu jer i dalje vodi i uređuje emisiju “Suzanin izbor”.

“Ništa se neće mijenjati. Možda ću se samo malo manje pojavljivati. Svakog dana sam dotjerana i ne možete me zateći zarozanu, neočešljanu i musavu, čak ni ujutru kada u parku šetam psa. Uvijek sam blago našminkana i lijepo obučena. Volim da sam takva i sebe doživljavam tako. Još sebe vidim kao onu veselu, zavodljivu ženu od 35 godina, iako znam da više nisam takva, ali tako se osjećam. Neka mi se godine samo nižu, neka jednog dana budem okružena zetovima, koji će valjda biti dobri, i unučićima”, kaže ona.

Suzana je sedamdesetih postala velika zvijezda u Jugoslaviji. Od voditeljke loto-a, postala je glumica, pjevačica i voditeljka festivala, TV emisija, kao i spisateljica.

Izvor: Cdm