Nenad Jezdić ponovo u Pavićevoj seriji: Uz njegove tekstove glumac može da se igra

Krojač Milan, Boda Tajson, Crni Gruja, Major Stanković, Tola Dačić, Lemi, Blaško sve su to sada već kultni likovi, koje je u čuvena televizijska djela vješto protkao glumac Nenad Jezdić. Od prve role u filmu “Kaži zašto me ostavi” nastavio je da niže uspjehe igrajući u ostvarenjima poput “Ni na nebu ni na zemlji”, “Tamna je noć”, “Lajanje na zvezde” i mnogim drugim. Svoj raskošni talenat, i poslije više od 25 godina na sceni, sa istim entuzijazmom i posvećenošću unosi u nove projekte. Za njega “ljetnji raspust” ne postoji, budući da ovih dana snima punom parom. Sa legendarnim TV piscem Sinišom Pavićem kreira novi lik za potrebe serije “Junaci našeg doba”.

“Od svega što sam dosad igrao u njegovim tekstovima i projektima, serija “Junaci našeg doba” je nešto što najbolje razumijem. Radujem se jer otkrivamo ultimativnu istinu i jedva čekam da vidim kako će sve da izgleda. Pavić uvijek po nekom svom protokolu i mašti ima jednu porodicu koja prima udarce, breme, težinu i teret vremena. Nisam njen dio, ali sam siva eminencija koja direktno utiče na živote, sudbinu i perspektivu njenih članova. Naravno, iz sfere politike”, kaže Nenad.

Odmah je prihvatio ulogu, jer se poziv Siniše Pavića i Miše Vukobratovića ne propušta.

“Odbijanje takve uloge i saradnje sa ovim ljudima dovelo bi u pitanje moj moral i glumačku etiku. Ne stidim se da kažem da su upravo ta dva čovjeka na neki način zaslužna što sam ovakav glumac kakav sam. Zahvaljujući njima mnogo se lakše došlo do iskustva, do ove glumačke gaže, veličine i dimenzije posla”, kaže 47-godišnji Valjevac.

Sa nadahnućem je čitao i pripremao lik Mileta Muzića, zvanog Mile Konj, pa sa lakoćom ulazi u rolu.

“Kristalno mi je jasna. Mogu reći, ako ne zvuči pretenciozno, da sa gospodinom Pavićem imam jednu neverbalnu komunikaciju putem njegovih tekstova i onoga što je on kao pisac nama ponudio. Sa Mišom Vukobratovićem snimam. On je već oguglao na mene, a ja se još privikavam na njega”, kaže kroz osmijeh Jezdić i dodaje da se sa Mišom odlično razumije jer obojica znaju šta znači raditi veliki posao i snimati u kontinuitetu mjesecima.

“Ipak, neke stvari nastaju u montaži. Mi se kunemo i vjerujemo u nju, ali svakako se vraćam na ono što je ultimativno Pavićeva istina, u onome što on mašta i piše”, kaže Nenad i dodaje:

“Ne postoji u glumi manji ili veći izazov, ne volim tu riječ. Gluma, pogotovo u današnje vrijeme, dobija jedan pežorativni kontekst. Uz Pavićeve tekstove i Mišu moguća je igra, a ona je u ovom poslu najbitnija. To je nešto što inspiriše glumce. A mi ovde imamo dosta toga da odigramo”.

Izvor: Cdm