Irinej: U Crnoj Gori se događaju krupne stvari

Patrijarh Irinej rekao je danas da se u Crnoj Gori događaju krupne stvari, da su Srbi u toj državi u velikom problemu, ali da smatra da tenzije treba smiriti.

Irinej je, nakon susreta sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenio novinarima da su razgovarali o velikim posledicama koje je izazvao crrnogorski Zakon o slobodi veroispovesti. „Nažalost tamo se dešavaju krupne stvari. Srbi su u prilično velikom problemu.

Razgovarali smo i gledali kako da se oglasimo protiv tih problema. Moje lično mišljenje je da treba stvari smirivati“, kazao je Irinej.

Kako je ocijenio, ono što se tamo dešava nije samo problem Crne Gore, već i Srbije i malo šireg prostora, prenio je Tanjug.

„Mi smo Crnu Goru smatrali dijelom našeg naroda. Ništa protiv Crne Gore kao države nemamo.

Bila je Crna Gora samostalna i prije i to može da bude i danas", kazao je Irinej. Prema njegovim riječima, međusobni odnosi Srbije i Crne Gore ne treba da se mijenjaju, "jer je to jedan narod",

"Ali postoje ljudi koji to negiraju, koji smatraju da su poseban narod. Istorija ima svoj sud o svemu tome i on mora da se čuje“, poručio je on.

 

Izvor:MINA