Greška u kontroli blokirala beogradski aerodrom, kašnjenja moguća i jutros

Na aerodromu "Nikola Tesla" juče je došlo do privremene obustave letova jer su putnici na odlaznom terminalu morali ponovo da prođu kroz obaveznu kontrolu zbog propusta u praćenju dolaznih putnika od strane nadležnih službi. Avioni su ponovo poletjeli nakon četiri sata pauze.

Tokom četiri sata, između 17.15 i 21.29, sa Aerodroma "Nikola Tesla" nije poletio nijedan avion.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je usljed greške u funkcionisanju službi operatera na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, oko 17 časova u tranzitnoj zoni došlo do miješanja putnika koji su doputovali iz Skoplja, sa drugim putnicima koji nameravaju da putuju ka evropskim i svetskim destinacijama, a nad kojima je prethodno izvršena kontrola pregleda lica i prtljaga.

"Zbog ove situacije, a radi obezbjeđivanja potrebnih uslova za bezbjednost vazuhoplova i putnika, zahtjevi aerodromskog osoblja prema Ministarstvu unutrašnjih poslova bili su da se zaustavi dalja pasoška kontrola na izlazu iz zemlje i ulazak novih putnika u tranzitnu zonu, dok se ne izvrši pražnjenje tranzitne zone i ponovni bezbjednosni pregled svih lica koja se nalaze u toj zoni, koji inače obavlja osoblje operatera Aerodroma 'Nikola Tesla', po Zakonu o vazdušnom saobraćaju", navodi se u saopštenju MUP-a.

Iz navedenih razloga je privremeno bila obustavljena pasoška kontrola, koja je normalizovana poslije tri sata, a policijski službenici Uprave granične policije preduzimaju sve poslove i zadatke iz svoje nadležnosti, kako bi spriječili zadržavanje na izlazu iz zemlje, rečeno je iz MUP-a.

Kompanija "Er Srbija" saopštila je da i jutros doći do odstupanja u planiranom redu letjenja i da je moguće da pojedini letovi kasne i do dva sata zbog vanrednog pregleda odlaznog terminala aerodroma "Nikola Tesla".

Izvor: RTCG