Vučić: Povrijeđena dva policajca, uhapšeno 35 demonstranata

Na protestu ispred Skupštine grada Beograda teško su povrijeđena dva policajca i uhapšeno je više od 35 demonstranata, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je kazao da je pokušano „nasilno zauzimanje državnih institucija“, a da postoje dokazi da je sve „bilo pripremano“. „Mi za to imamo čvrste dokaze i nećemo od toga da odustajemo. Država će da reaguje i uvjeren sam da će tužilaštvo i nadležni organi da reaguju baš u skladu sa ustavom i zakonima naše zemlje", rekao je Vučić za Televiziju Pink nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Opozicija okupljena oko koalicije "Srbija protiv nasilja" protestovala je sinoć ispred gradske skupštine u Beogradu. Poslanici opozicije pokušali su da uđu u zgradu kako bi se obratili okupljenima sa balkona, ali ih je Žandarmerija u tome spriječila blokirajući vrata sa unutrašnje strane. To je dovelo do nezadovoljstva okupljenih, pa su neki od njih u više navrata kamenicama i motkama razbijali prozore. Nakon nekoliko sati, policija je uzvratila suzavcem i biber sprejom, prenosi N1. Nakon nekoliko sati protesta policija je oko 22 sata počela da razbija protest i rastjeruje demonstrante.I

zvor:MINA