Brnabić: Ruske službe imale informacije šta se sprema u Srbiji

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da su ruske službe bezbjednosti imale informacije o pripremanju nereda u Srbiji.

Ana Brnabić je podsjetila da je i prije izbora upozoravala da će dio opozicije pokušati da ospori rezultate izbora i nasilnim putem preuzme vlast u Srbiji, što je kulminiralo napadom na Skupštinu grada Beograda. Brnabićeva je zahvalila jer su ruske službe bezbednosti podelile podatke do kojih su došle sa srpskim kolegama.

"To vjerovatno neće biti popularno ovima sa Zapada, ali ja posebno večeras osjećam da je važno stati u odbranu Srbije i da se zahvalim ruskim službama bezbjednosti koje su imale te informacije i koje su podijelili sa nama", izjavila je Brnabićeva. Državni organi Srbije su potom podijelili te informacije i sa drugim predstavnicima međunarodne zajednice koji su ih odbacili kao ruske dezinformacije. "Svi ostali su rekli to je plasiranje lažnih vijesti", izjavila je Brnabićeva u emisiji "Hit tvit" komentarišući sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Bocana-Harčenka.

Izvor:RTCG