Kineski horoskop za 2024: Šta vam donosi godina drvenog zmaja?

Kineska Nova 2024. godina posvećena je Drvenom Zmaju, što znači da nam donosi obilje prosperiteta, neočekivanih prilika i pokretačke energije. A evo kako sebi da obezbijedite zagarantovanu sreću u Novoj godini.

Ako želite još više da privučete pozitivne vibracije, uvedite ovih pet običaja u svoj svakodnevni život.

Ako želimo da privučemo novu energiju, oslobodimo se stare

Svi smo u vječitoj potrazi za boljim prilikama koje bi nam pomogle da započnemo novo poglavlje, ali u isto vrijeme teško se nosimo sa razbijanjem starih navika ili običaja. Međutim, ako zaista želimo da promjene neometano uđu u naše živote, proces moramo započeti sopstvenim primjerom.

Hajde da razmislimo šta nas zapravo koči u životu? Koje su naše navike negativno uticale na otvorene mogućnosti za napredak? Ako želimo promjenu, budimo promjena!

Uljepšajmo dom različitim bojama i motivima

Pošto je kineska Nova godina usmjerena na novu energiju, ne smijemo zaboraviti na prostor u kome živimo. Ne moramo da mijenjamo cjelokupnu estetiku sopstvenog doma, ali možemo da uvedemo nove motive i dekoraciju.

Elementi crvene i zlatne boje posebno se vezuju za ovu manifestaciju, tako da možemo slobodno razmišljati o ukrasima pomenutih tonova.

Neka negativne riječi ne izlaze iz naših usta

Reči imaju ogromnu snagu energije i moramo ih izgovarati promišljeno i smisleno. Trebalo bi da izbegavamo negativnost, ogovaranje i žaljenje što je više moguće.

Fokusiranje na priču o nadi, uspjehu, motivaciji i vrlinama čini nas energetski jačim i povećava mogućnosti da dobra i pozitivna energija uđe u naše živote.

Odlučimo se za reciklažu a ne za kupovinu novih stvari

Naravno, svi volimo da se počastimo novim komadom odjeće ili namještaja, ali ne zaboravimo da nas stalno bacanje i kupovina novih stvari uvodi u začarani negativni krug. Pošto je većina nas praktično preplavljena stvarima, reciklaža predmeta je potrebnija nego ikad.

Pronađite novu svrhu za nešto čega ste željeli da se riješite i vidjećete koliko će to pozitivno uticati na vaš svakodnevni život.

Manifestujmo blagostanje i sreću

Ispoljimo blagostanje i sreću i na kraju, ne zaboravite na važnost aktivnog duhovnog razmišljanja. Postavite rutinu da manifestujete blagostanje, sreću i sve ono za čim čeznete u ovoj novoj godini.

Ne prepuštajte stvar slučaju, već zabeležite u kojim oblastima života očekujete napredak, a zatim se zaverite zajedno sa Univerzumom da se te želje konačno ostvare!

 

Izvor i foto:Nezavisne novine

Tekst objavila:Jasminka Mulić