Slamnati šešir-kralj ljetnjih kombinacija

Šešir je oduvijek bio simbol elegancije, a slamnati šeširi postali su neophodni modni dodatak za svako ljeto.

Slamnate šešire popularizovao je francuski dizajner Jacquemus, koji iz sezone u sezonu pronalazi inovativna rješenja i na tržište plasira zanimljive predimenzionirane slamnate šešire s vezicama, kao i šešire širokog uvijenog oboda.

Osim što štite kosu i kožu lica od jakih sunčevih zraka, slamnati šeširi imaju i ulogu modnog dodatka i ukrasa u ljetnim modnim kombinacijama.

Osim na plaži i na moru, lako ih je ukomponovati i u dnevni stil, za šetnju gradom ili za druženje u prirodi.

Istovremeno šarmantan i praktičan, ovaj modni dodatak unosi dašak glamura u baš svaki modni odabir, ali i potrebnu zaštitu od jakih Sunčevih zraka, koja je i te kako važna tokom velikih vrućina.

Sudeći po modelima koji su već zauzeli počasno mjesto u aktuelnoj ponudi, možete pronaći slamnate šešire jednostavnih oblika koji su idealni za opuštene kombinacije, pa sve do modela s istaknutim obodom.

Takođe, ni ova sezona nije propustila šešire s klasičnim detaljima poput crne vrpce ili one sa ženstvenim mašnama.

Šešire možete kombinovati uz lepršave ljetne haljinice, suknje, lagane pantalone i prozračne košulje. Pravila nema. Ovaj modni dodatak će svaku ljetnu kombinaciju učiniti još posebnijom i drugačijom i tako je podići na jedan potpuno novi nivo.

Kako su slamnati šeširi davno prerasli svoju praktičnu ulogu, ovog ljeta šešire osim kao vizuelno najefektniju zaštitu od sunca, iskoristite kao modni dodatak sa daškom francuske rivijere, koji će upotpuniti ne samo ležerne kombinacije za plažu ili za istraživanje novih gradova, već i elegantne večernje kombinacije.

Izvor:CdM