"Šolcova izjava obesmislila euroskeptične narative"

Izjavom da je Crna Gora u posljednje vrijeme ostvarila veliki napredak na putu ka Evropskoj uniji (EU), kancelar Olaf Šolc na najbolji način obesmišljava sve euroskeptične narative, smatra generalni sekretar Pokreta Evropa sad Boris Pejović.

"Ono što ne registruju određeni akteri i pojedine opozicione političke partije u Crnoj Gori, očigledno registruje Šolc", kazao je Pejović.  Prema njegovim riječima, aktuelna Vlada realnosti je isporučila impresivne rezultate za rekordno kratko vrijeme. "Zato i dobijanje pozitivnog izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24 – IBAR, predstavlja veliki uspjeh i priznanje za rad Vlade i Skupštine Crne Gore", dodao je Pejović.

 Pejović kaže da se vidjelo kakav odnos pojedine partije imaju prema evropskim integracijama prilikom glasanja za ključna imenovanja u pravosuđu."Evropska unija na kraju cijeni konkretne rezultate, a deklarativna retorika određenih političkih partija ostaje samo za partijsku upotrebu, od čega naša država na evropskom putu nema i nije imala apsolutno nikakve koristi", zaključio je Pejović.

Izvor:RTCG

Foto:Skupština Crne Gore