Evropa sad 2 kreće od 1. januara

Premijer Milojko Spajić kazao je, nakon sjednice Vlade, da će program Evropa sad 2 krenuti od 1. januara. "Evropa sad 2 biće fiskalno neutralna, biće novca u budžetu za penzije. Sa Evropa sad 2 idemo od 1. januara na povećanje minimalne penzije", kazao je Spajić.  

Spajić je odgovarajući na pitanja novinara kazao da će se za svaki dodatni rashod imati dodatni prihod. Na sjednici Vlade usvojen je tehnički rebalans budžeta. “Usvojili smo tehnički rebalans budžeta jer nismo imali dovoljno sredstava za isplatu socijala i penzija.

On je tehničkog karaktera. Bili smo prinuđeni na tehnički rebalans, biće po hitnom postupku poslat Skupštini, on će biti izglasan do kraja godine i neće ulaziti u privremeno finansiranje”, saopštio je Spajić. Odgovarajući na novinarska pitanja Spajić je istakao da je mišljenja da će se brzo naći rješenje oko odlaska u penziju. “Zbog odluke Ustavnog suda moramo brzo da reagujemo. Upozoravao sam i ranije kao ministar na jako problematičan Zakon o Fondu PIO. Brzo će biti donijeto privremeno rješenje, a penzionu reformu radićemo u narednih godinu”, poručio je Spajić.

Izvor:RTCG