Povučeni predlozi zakona 43. vlade, na novo razmatranje za 15 dana

Vlada Crne Gore  povukla  je iz skupštinske procedure predloge zakona i drugih akata koje je Skupštini Crne Gore dostavila 43. vlada.

Nadležna ministarstva zadužena su da, ukoliko ostaju pri pojedinim predlozima koje je utvrdila 43. vlada, iste pripreme saglasno Poslovniku Vlade i dostave Vladi na razmatranje i utvrđivanje u roku od 15 dana. "S obzirom na to da je Pravilnikom o kancelarijskom poslovanju u Skupštini Crne Gore propisano da se završetkom mandatnog perioda arhiviraju svi akti koji su u skupštinskoj proceduri, predsjednik Skupštine je dostavio Vladi spisak predloga zakona i drugih akata koje je Vlada podnijela Skupštini 27. i 28. saziva, a koje Skupština nije razmatrala.

Tim povodom, Vlada je zaključila da se predlozi navedenih akata povlače iz skupštinske procedure, dok su nadležna ministarstva zadužena da, ukoliko ostaju pri pojedinim predlozima koje je utvrdila 43. vlada, iste pripreme saglasno Poslovniku Vlade i dostave Vladi na razmatranje i utvrđivanje u roku od 15 dana", navodi se u saopštenju Vlade.

Izvor:RTCG