Spajić sa opozicijom i večeras o popisu

Predstavnici opozicije i premijer Milojko Spajić razgovarao je večeras u vezi sa održavanjem popisa stanovništva u Crnoj Gori, prenosi televizija E.

Popis stanovništva trebalo je da bude održan od 1. do 15. novembra, ali je novoizabrana Vlada odgodila početak tog procesa za 30. novembar. Odluka je uslijedila nakon zahtjeva opozicije i nacionalnih savjeta, koji smatraju da trenutno nema uslova za sprovođenje popisa jer nije, između ostalog, obezbijeđena kontrola tog procesa. Spajić je i u utorak u Vladi održao sastanak sa predstavnicima vlasti i opozicije, nevladinog sektora, svih nacionalnih vijeća i Uprave za statistiku na kome se razgovaralo o popisu stanovništva.

Lider Socijaldemokrata Damir Šehović kazao je tada novinarima da je sastanak dobar početni korak ka postizanju konsenzusa, ali da još nije postignuta saglasnost oko ključnih pitanja. „Insistirali smo da je od datuma važniji dogovor, da spustimo tenzije i da popis treba da bude onog momenta kad se dogovorimo oko kontrolnih mehanizama", rekao je Šehović.

Izvor:RTCG