DIK popunio upražnjena mjesta, ubrzo nastavak sjednice

Počela je sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj bi trebalo da bude izabrano novo rukovodstvo Skupštine, a vjerovatno i 44.

Vlada. Na čelu Parlamenta biće lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, a Vlade Milojko Spajić. Sjednicom predsjedava najstariji poslanik Milan Lekić. Državna izborna komisija je na elektronskoj sjednici izvršila popunu upražnjenih poslaničkih mjesta, kazao je za Portal RTCG predsjednik DIK-a Nikola Mugoša.  Novi poslanici  koji će popuniti mjesta prethodnika, čije su ostavke konstatovane na početku sjednice, su: Dejan Đurović, Vaso Obradović i Bojana Pićan iz koalicije "Za budućnost Crne Gore", Nikola Zirojević (SD) iz koalicije "Zajedno", Fatmir Đeka iz Albanske alijanse i Anđela Vojinović iz Demokrata. Poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić Harbić žalila se na mreži X na dozvoljeno vrijeme za diskusiju u vezi sa izborom predsjednika parlamenta.  "Ako se po jutru dan poznaje Skupština će biti diktatura većine. Za diskusiju oko predsjednika Skupštine u 28. sazivu 81 poslanik imaće na raspolaganju 180 minuta ili 2,2 minuta po poslaniku. Ako ovako pjeva sloboda kako li, tek, kuka", napisala je ona.

Danas se bira Administrativni odbor i prema saznanjima Portala RTCG predsjednica će biti nezavisna poslanica Jelena Nedović. Konstatovane su ostavke na poslanička mjesta koje su dostavili Tihomir Dragaš, Stevan Katić, Nihad Canović, Marko Kovačević, Milutin Đukanović,Vesko Delić i Genci Nimanbegu.

Na dnevnom redu je i izbor predsjednika i članova Administrativnog odbora Skupštine. Nakon toga predsjednik Skupštine trebalo bi da zakaže novu sjednicu na kojoj će se birati 44. Vlada.

Izvor:RTCG