Za slobodu Božovića 1.305.110, a Kneževića 767.160 eura

Višem sudu u Podgorici ponuđena jemstva za predsjednika opštine Budva Mila Božovića i službenika Uprave policije Dejana Kneževića, potvrđeno je za portal Dan iz Višeg suda.

Tako je za njihovu slobodu ponuđena garancija od ukupno 2.072.270 eura u nekretninama i gotovini.Za Božovića je ponuđena hipoteka na nekretnine čija je vrijednost 1.185.110 eura. Zatim je jedna kompanija iz Nikšića nikšićka ponudila još 120.000 eura u gotovini. Za Deja Kneževića njegovi prijatelji ponudila su imovinu vrijednu 767.160 eura.Podsjećamo, oni su obuhvaćeni optužnicom za članstvo u kriminalnoj organizaciji koju su navodno formirali Mileta Ojdanić i Ljubo Milović radi šverca droge, pranja novca, nedozvoljenog držanja oružja, odavanja tajnih podataka.

Knežević je uhapšen 22. marta, a Milo Božović 13. aprila po nalogu Specijalnog tužilaštva a zbog sumnje da su bili dio kavačke kriminalne organizacije.Pored Božovića, Kneževića, Ojdanića i Milovića na optužnici Specijalnog tužilaštva nalaze se i Radoje Zvicer, Ivan Stamatović, Nebojša Bugarin, Petar Lazović, Milan Popović, Miloš Mišurović, Marko Novaković, Ivan Nikolić, Goran Stojanović, Božidar Jabučanin, Aleksandar Keković, Vladimir Bajčet, Tihomir Adžić, Filip Zindović (koji se ranije prezivao Kljajević), Darko Knežević, Ivan Mijatović i Dražen Milović.

IZVOR:RTCG