Sjutra protest zbog nasilja među djecom i mladima

Udruženje Roditelji organizovaće sjutra u Podgorici i Baru protest, na kojem će tražiti od nadležnih institucija hitne korake za zaštitu djece u Crnoj Gori od nasilja. Poruka skupa je "Nećemo da živimo u strahu".

Protest u Podgorici će se održati na Trgu nezavisnosti, a u Baru na Trgu Vladimira i Kosare.  "Okupljanjem, koje će početi u 11.55, želimo da pošaljemo poruku da se mora zaustaviti nasilje, koje je postalo naša svakodnevica i što je još opasnije, prihvatljivo ponašanje za koje nema odgovornosti čak i kada se ponavlja", saopštili su iz udruženja. Ističu da traže bezbjedne škole i bezbjedne ulice, strože kazne za počinioce i njihov nadzor, dodatne vaspitne mjere, odlučne akcije nadležnih, odgovornost porodice i institucija.

"Poziv za prisustvo protestu upućen je premijeru i predsjedniku Savjeta za prava djeteta, ministrima prosvjete, unutrašnjih poslova, pravde, zdravlja, rada i socijalnog staranja, v.d. Vrhovne državne tužiteljke, v.d. Predsjednice Vrhovnog suda, v.d. direktora Uprave policije, predsjednici Skupštine, Ženskom klubu, poslaničkim klubovima i predsjedniku Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje", dodaju iz "Roditelja" Nakon obraćanja organizatora i gostiju, predstavnici udurženja i okupljeni građani prošetaće do zgrade Vlade gdje će ostaviti svoje zahtjeve, ali i pisma roditelja u kojima su, između ostalog, ukazivali na visok stepen nasilja u školama.

Izvor:RTCG