Suđenje Obradoviću i Ivanoviću počinje 3. aprila

Suđenje pred Specijalnim vijećem Višeg suda u Podgorici dvojici bivših čelnika Telekoma Olegu Obradoviću i Miodragu Ivanoviću povodom optužbi da su zloupotrijebili položaj u privrednom poslovanju počinje 3. aprila, potvrđeno je Portalu RTCG u Višem sudu.

Njima dvojici se na teret stavlja da su pribavili korist u iznosu od 2,3 miliona eura kompaniji "Rawleigh Trading” iz Londona na ime fiktivnog ugovora o konsultantskim uslugama ispitivanja tržišta telekomunikacija u jugoistočnoj Evropi.

Obradović i Ivanović su početkom juna prošle godine oslobođeni optužbi Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da su zloupotrebom službenog položaja, fiktivnim ugovorom o konsultantskim uslugama oštetili državnu kompaniju Telekom.

Optužnica protiv Obradovića i Ivanovića već je jednom bila na kontroli u Višem sudu, ali je vraćena na dopunu jer, po ocjeni vanraspravnog vijeća, Specijalno tužilaštvo nije ponudilo dovoljno dokaza.

Nakon što je to riješeno, uslijedio je sudski postupak u kome su Ivanović i Obradović oslobođeni "zbog nedostatka dokaza":Ipak, u decembru prošle godine, Apelacioni sud ukinuo je presudu, zbog čega počinje novo suđenje u Višem sudu, pred Specijalnim vijećem.

Izvor:rtcg