"Ako Lekić ne formira vladu, treba da bude zajednički kandidat za predsjednika"

U slučaju da se ne postigne dogovor oko formiranja nove vlade Miodrag Lekić treba da bude “naš zajednički kandidat na predsjedničkim izborima”, kazao je potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu i lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

"Trebalo bi da nastavimo dijalog o formiranju nove vlade Crne Gore, apelujemo i na mandatara Miodraga Lekića da pozove na nastavak razgovora, jer su pregovori tek počeli", poručio je Joković.

Joković je kazao da bi trebalo dogovoriti prioritete, ciljeve i strukturu nove vlade, a nakon preciziranog i detaljnog plana i programa izabrati tu vladu u Skupštini Crne Gore.

"Svi se dobro sjećamo lošeg iskustva s vladom Zdravka Krivokapića i koliko su građani Crne Gore imali štete zbog toga što je prilikom dogovaranja o toj vladi mnogo toga ostalo nedefinisano. Sličnu grešku ne treba da pravimo, već sada treba da pripremimo dobar koalicioni sporazum i da na osnovu tog sporazuma nova vlada može da počne da radi", rekao je on.

U slučaju da se ne postogne dogovor oko formiranja nove vlade, Joković smatra da bi u tom slučaju Miodrag Lekić trebalo da bude “naš zajednički kandidat na predsjedničkim izborima”.

"Sigurno je da on već u prvom krugu pobjeđuje i Mila Đukanovića i bilo kojeg kandidata kojega predloži gospodin Đukanović. Ti izbori će brzo biti raspisani i naš apsolutni prioritet treba da bude puno razvlašćivanje Demokratske partije socijalista. Inače, što se tiče formiranja nove vlade, svi smo bili iznenađeni kad smo prvog dana razgovora i pregovora od kolega iz Demokratskog fronta čuli da oni istog tog dana te razgovore proglašavaju neuspješnim i završenim", istakao je lider SNP-a za Kurir.

Kako je rekao, DF-a je pregovore, koji tek što su počeli, proglasio neuspješnim.

izvor: rtcg