Predaće u proceduru izmjene i dopune Zakona o državnim i drugim praznicima

Demokratska Crna Gora početkom naredne sedmice predaće u skupštinsku proceduru izmjene i dopune Zakona o državnim i drugim praznicima, kojim će biti predviđeno da se Dan Njegoševog rođenja ubuduće praznuje dva neradna dana, najavili su iz te stranke.

Demokrate su navele da kancelarije te partije neće raditi ni u jednoj opštinskoj organizaciji u ponedjeljak, zbog praznika crnogorske kulture Njegoševog dana rođena.Oni su podsjetili da je to praznik koji je ustanovljen Zakonom koji je Skupština usvojila na predlog Demokrata.

“Još jednom ističemo skandalozno tumačenje Vlade Crne Gore po kome je ponedjeljak radni dan, iako 13. novembar pada ove godine u nedjelju koja je svakako neradan dan u Crnoj Gori”, naveli su iz Demokrata.

Demokrate su najavile da će, zbog takvog postupanja Vlade, početkom naredne nedjelje i zvanično predati u skupštinsku proceduru izmjene i dopune Zakona o državnim i drugim praznicima.

“Kojim ćemo predvidjeti ubuduće da se Dan Njegoševog rodjenja praznuje dva neradna dana kako je slučaj i sa drugim državnim i drugim praznicima u zemlji”, dodaje se u saopštenju.

Izvor: mina