Cilj DPS-a da nema Ustavnog suda kako ne bi bilo proglašeni rezultati lokalnih izbora

Demokratska partija socijalista (DPS) želi da opstruira rad državnih organa i njihov cilj da ne postoji Ustavni sud bio je motivisan činjenicom da se ne proglase rezultati lokalnih izbora, rekao je premijer Dritan Abazović.

Abazović je, govoreći o izmjenama Zakona o predsjedniku, kazao da nije tek tako došlo do izmjena tog Zakona, navodeći da su tome prethodile radnje koje su motivisale poslanike u pravcu donošenja tih izmjena.“Predsjednik države Milo Đukanović je rezonovao da ne želi da mandat za sastav nove vlade da, već da se skrati mandat Skupštine. Onog momenta kada je Skupština odbila njegovu inicijativu, on je morao da da mandate”, kazao je Abazović gostujući na Televiziji Adria.

Abazović je kazao da je Ustavni sud jedina instanca koja može da kaže da li je Zakon ustavan ili ne.“Zašto DPS ne želi da Crna Gora dobije Ustavni sud - to je pravo pitanje. Ko god je za evropski put Crne Gore taj je i za Ustavni sud. Imali su 19 kandidata na Odboru, selektovala su se četiri - dajte, ako vam se ne sviđaju četiri kandidata, izaberite jedno ili dva imena i završavamo dilemu”, rekao je on.Abazović je rekao da ako se dobije mišljenje da Zakon nije u skladu sa Ustavom nije “nikakav problem”.“Mi ćemo reći da se izvinjavamo”, dodao je on.

Prema riječima Abazovića, DPS želi da opstruira rad državnih organa.“Njihov cilj da ne postoji Ustavni sud bio je motivisan činjenicom da se ne proglase rezultati lokalnih izbora”, rekao je on.Abazović je dodao i da je cilj DPS da se na parlamentarne izbore ode prije nego vlast bude konstituisana u mnogim gradovima.

Izvor: Mina