"Abazovićeva Vlada bila šansa za brz napredak ka EU"

Kopredsjedavajući Zelenih Evrope Tomas Vajs komentarišući izgladavanje nepovjerenja Vladi Dritana Abazovića, kazao je da je ta Vlada bila šansa za brz napredak Crne Gore ka Evropskoj Uniji.

"Borba protiv organizovanog kriminala i za vladavinu prava i slobodu štampe je od suštinskog značaja za narod Crne Gore i njihov put ka pridruživanju EU. Vlada DrItana Abazovića bila je šansa za brz napredak. Sada bi se to moglo srušiti zbog ego tripa predsjednika Crne Gore Mila Ðukanovića", naveo je Vajs na Tviter profilu.

Podsjećamo, poslanici Skupštine Crne Gore, na vanrednoj sjednici, izglasali su nepovjerenje Vladi premijera Dritana Abazovića. Glasao je 51 poslanik, 50 njih je glasalo za, dok je jedan glas bio protiv.

Za pad Vlade, osim podnosilaca današnje inicijative o nepovjerenju (DPS, SD, SDP, LP, DUA), glasali su poslanici Demokrata, Bošnjačke stranke, Prave i Ujedinjene Crne Gore.

Danijela Đurović bila je protiv izglasavanja nepovjerenja Vladi Dritana Abazovića, dok se poslanik Force Genci Nimanbegu nije izjasnio.

Poslanici DF-a, kolicije "Crno na bijelo" i SNP-a, kao i poslanik Demosa Miodrag Lekić, su uoči glasanja napustili skupštinsku salu.

izvor:rtcg