Tržište Saudijske Arabije prilika za CG turizam, avio linija odličan potez

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) kazali su za Portal RTCG kako očekuju da će odluka o privremenom ukidanju viza za građane Saudijske Arabije značajno podstaći turoperatore iz ove zemlje da u svoje katologe uvrste Crnu Goru, a samim tim i turiste sa tog podneblja da posjete našu zemlju.

Turistički radnici pozdravljaju ovu odluku, ističući da je to dobra šansa za crnogorski turizam. Vlada je u četvrtak odlučila da bude uspostavljena direktna avio-linija između Crne Gore i Saudijske Arabije, dok će privremeno biti ukinute vize za državljane te zemlje u susret ljetnjoj sezoni.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Ana Tripković-Marković kazala je za Portal RTCG da su očekuju da odluka o privremenom ukidanju viza za građane Saudijske Arabije podstakne turoperatore iz te zemlje da u svoje katologe uvrste Crnu Goru.

Podsjeća da su posljednjih godina zemlje Blistog istoka, poput Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kuvajta, Bahreina, Katara i Omana, postale "izuzetno važno emitivno tržište za mnoge destinacije širom svijeta, sa preko 36 miliona turističkih putovanja godišnje".

"Imajući u vidu rastuće turističke i investicione potencijale regiona Bliskog istoka, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, od 2019. godine posebnu pažnju poklanja promociji turističke ponude Crne Gore na ovom tržištu, kroz učešće na Arapskoj turističkoj berzi, vodećem globalnom događaju za turističku industriju Bliskog istoka, saradnju sa medijima i turoperatorima", kazala je Tripković-Marković.

Izvor:rtcg