Veljović nakon presude: Slučaj smišljena konstrukcija i podvala

Savjetnik predsjednika i bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović oslobođen je optužbe da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti tokom protesta na Cetinju 5. septembra prošle godine.

Podsjećamo, Veljović se sumnjičio da je 5. septembra na Cetinju počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, tokom protesta protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Veljović je nakon presude rekao da je današnje suđenje kontinuitet prethodnih, ali i svih njegovih, te izjava advokata, koje su upućivale na to da su saopštavali istinu i činjenice i da se u ovom procesu radilo "o pokušaju kompromitacije i smišljenoj konstrukciji i podvali".

"To je danas odlukom suda razotkriveno, presudu ne želim detaljnije kometarisati. To ću uraditi kad bude pravosnažna", rekao je Veljović.

On je iskazao poštovanje na razumijevanju i uvažavanju svih činjenica sudiji Ćupić.

Razočaran je, međutim, odnosom tužiteljke u predmetu Sanje Radunović koja, kako je rekao, nije uvažavala istinu i činjenice, "te podlegla uticajima drugih centara koji su na predmet mogli uticati".

"Pokazala je nestručnost i nesposobnost da procijeni realno ono što su činjenice, u odnosu na ono što je mogućnost što je od početka bila prisutna", rekao je Veljović.

izvor:rtcg