Škrelja i Vukčević različito o mandatu predsjednika DIK-a

Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja rekao je da će novi predsjednik Državne izborne komisje (DIK) biti izabran najkasnije do marta, dok, aktuelni predsjednik DIK-a Đorđije Vukčević kaže da mu mandat ističe tek za više od tri godine.

Vukčević je izabran za predsjednika DIK-a u martu prošle godine, a 17. januara ove godine ispuniće uslove za starosnu penziju.

Škrelja je za Pobjedu kazao da Vukčeviću ističe mandat zbog sticanja uslova za starosnu penziju, ali, kako je naveo, Komisija neće biti paralisana u izbornoj godini.

„Odmah ćemo preduzeti mjere koje su predviđene zakonom, jer Vukčević, ispunjava sve uslove za starosnu penziju“, kazao je Škrelja.

Vukčević je za Dan rekao da mu mandat ističe za više od tri godine i da to tijelo može da radi u punom mandatu. On je rekao da puni 67 godina u januaru, ali je istakao da se u penziju ide nakon donošenja rješenja od poslodavca, što je u ovom slučaju Skupština. Kako je objasnio, iako puni 67 godina i da u skladu sa zakonom o radu treba da ide u penziju, taj isti član ukazuje da se nakon ispunjena tih uslova u penziju ide danom donošenja rješenja.

„Dakle, meni je kao i svim članovima Komisije, Skupština poslodavac“, kazao je Vukčević.

On je dodao da je o tim okolnostima obavijestio crnogorski parlament i da je to uradio prije nekoliko mjeseci.

„Skupštinu sam o tome obavijestio 10. oktobra prošle godine. I kada oni donesu rješenju o prestanku tada će to biti“, istakao je Vukčević.

Do tada će, kako je naveo Komisija raditi u punom sastavu i ispunjavati sve povjerene zadatke.

Izvor:MINA