Zatvaraju se kovid ambulante

Nakon tri godine borbe protiv korona virusa u Crnoj Gori od ponedjeljka biće zatvorene kovid ambulante za odrasle u ZO "Donja gorica" i djecu u ZO "Tološi", saopšteno je iz Doma zdravlja Glavnog grada.

Ambulante će, kako se navodi u saopštenju, biti zatvorene shodno odluci Komisije za zaštitu stanovništa od zarazne bolesti Kovid-19 a u skladu sa epidemiološkom situacijom i predlogom Instituta za Javno zdravlje.

"Građani sa respiratornim infekcijama i povišenom tjelesnom temperaturom ubuduće će se javljati svojim izabranim doktorima u zdravstvenim objektima Doma zdravlja Glavnog grada. Testiranje na kovid 19 će se vršiti samo kod pacijenata kod kojih je indikovano bolničko liječenje i umjesto dosadašnjeg PCR-a radit će se testiranje brzim antigentnim testom (ne starijim od 48 sati) u periodu od 08- 20h po uputu izabranog doktora u ZO „Blok V“, Centar za laboratorijsku dijagnostiku", navodi se u saopštenju.

Iz Doma zdravlja Glavnog grada navode da su kovid ambulante bile važan stub našeg zdravstva u kojima su se liječili oboljeli od virusa.

"Zatvaranjem kovid ambulati i vraćanjem domova zdravlja na uobičajeni režim rada, građanima će biti omogućen i olakšan pristup izabranim doktorima", navodi se u saopštenju.

Iz Doma zdravlja su zahvalili svim zdravstvenim radnicima koji su bili dio tima tokom borbe protiv Kovid-a 19 .

"Zahvalnost dugujemo i građanima na ukazanom povjerenju i razumijevanju", kazali su Glavnog grada i poručili da će nastaviti da i ubuduće sve probleme koji se odnose na zdravstvenu zaštitu rješavaju na dobrobit građana.

Izvor: RTCG