Rekonstrukcija operacionog bloka i nabavka opreme za bolji zdravstveni tretman pacijenata(video)

Rekonstrukcijom Operacionog bloka i Odjeljenja za intezivnu njegu u Opštoj bolnici biće ispunjen decenijski zahtjev ljekarima i srednjem medicinskom kadru koji ovdje ordiniraju, kazala je dr Biserka Bulatović, direktorica Opšte bolnice.

Gostujući u emisiji “Aktuelno” Radija Bijelo Polje, ona je istakla da će i kvalitet zdravstvenih usluga  i tretman pacijenata biće na još višem nivou.

Dr Bulatović je podsjetila da je Operacioni blok otvoren 1992. godine, kada su otvorene i dvije sale, hirurška i ginekološka. Osam godina kasnije otvorena je ortopedska sala, i od tada do danas, nije se mnogo ulagalo u taj segment Opšte bolnice.

“Prije šest mjeseci, u jednom neformalnom razgovoru menadžmenta Bolnice sa glavnim koordinatorom TIKE, gospodinom Enverom i njegovim saradnicima, dobili smo pozitivne impulse, da se možemo nadati njihovoj pomoći. Skoro pet mjeseci smo čekali završetak projektne dokumentacija, tenderska komisija je bila prošle nedjelje i oni su, kao pravi profesionalci, kada se sve to završilo došli kod nas da nam uruče donaciju vrijednu 70 hiljada eura”, naglašava direktorica Opšte bolnice.

Dodaje da su uslovi za rad u Operacionom bloku ipak pristojni, a samo u protekle dvije i po godine, u njemu je urađeno 2.500 operacija, odnosno hirurških intervencija.

“Uz jedno veliko stprljenje ljekarskog kadra, iskustvo, human rad, a nerijetko i preko svojih psihofizičkih mogućnosti, prevazilazeći sami sebe za dobrobit pacijenta. Dobro se radilo, ali će od sada biti još bolje”, tvrdi dr Bulatović.

U okviru rekonstrukcije u planu je adaptacija sve tri postojeće sale, odvajanje intenzivne i poluintenzivne njege, što do sada nije bio slučaj, kao i kupovina toplog stola za reanimaciju, koji je nedostajao i ginekološke lampe. Radovi bi trebalo da otpočnu početkom septembra a u planu je da se završe do kraja novembra, kaže dr Bulatović.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Tanja Dangubić

Tonska realizacija:Milan Knežević

Video i foto:Dalibor Rakočević

Audio obrada: Bojan Šutović

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje.