U srednjoj elektro-ekonomskoj školi ima 12 obrazovnih programa, a jedina na sjeveru posjeduje pristupne rampe i lift za OSI (video)

Srednju elektro-ekonomsku školu ove godine pohađa 590 učenika raspoređenih u 29 odjeljenja, u kojima se sprovodi 12 obrazovnih programa trećeg i četvrtog nivoa, a od ove godine i program za frizere i kozmetičare, za koje je vladalo veliko interesovanje svršenih osnovaca, kazala je Slavka Lakčević, profesorica engleskog jezika i književnosti, gostujući u emisiji „Riječ o školstvu“ Radija Bijelo Polje, dodajući, da je ove školske godine upisano 178 učenika.

„U cilju promocije programa koje nudi naša obrazovna ustanova posjetili smo sve osnovne škole jer, koliko-toliko učenici su bili bolje informisani. Ono što nedostaje u tom segmentu jeste karijerna orjentacija za učenike devetog razreda, jer bi tako imali jednu kompaktnu sliku o sebi i školama koje se nude, kako bi napravili što bolji izbor, jer imamo kasnije slučajeve djece koja su upisala neki smjer po nečijoj preporuci, a kasnije shvatila da se nijesu pronašli u tom izboru“, istakla je Lakčević.

Profesorica Lakčević podsjeća da ta vaspitno-obrazovna utanova pod nazivom Srednja elektro-ekonomska škola postoji od 2004. godine, a da je počela sa radom  1992. godine kao Srednja mješovita škola.

Kaže da su u školi obezbijeđeni solidni uslovi za rad, ali i najavila  adaptaciju škole na ljeto.

„Moram istaći da smo jedna od devet škola u Crnoj Gori koja će uz pomoć resornog ministarstva imati potpuno rekonstrukciju. Kako se radi o zdanju koje je napravljeno 1948. godine, sigurno da je potrebno adaptiranje, pa će se i to realizovati na kraju školske godine, a fokus će biti stavljen na izgradnju novih podova i plafona. Inače, za sada su solidni uslovi, istakla bih da u skoro svakoj učionici imamo televizor, projektore, a pet učionica su računarski opremljene. Ono, na šta smo jako ponosni, jesu pristupne rampe i lift za osobe sa invaliditetom i mislim da smo na sjeveru sigurno jedina škola sa tom opremom“ navela je Lakčević i dodala, da će uz pomoć projekta koji sprovode zajedno sa školom iz Nikšića, a koji finansiraju vlade Njemačke i Švajcarske u vrijednosti od 300.000 eura, opremiti četiri računarske i jednu tehničku prostoriju.

 

Autorka: Vanja Šabanović

Foto i video: Vladimir Jelić