Smolović: „Izgradnja sportskih terena u Lješnici i drugih sportskih sadržaja potvrda da Opština Bijelo Polje mnogo ulaže u sport“

Izgradnja mosta na Lješnici glavni je preduslov za izgradnju fudbalskog trening kampa koje Opština Bijelo Polje zajedno gradi sa FSCG, kazao je predsjenik Opštine Petar Smolović, koji je sa saradnicima obišao radove.

On je naglasio da je vrijednost izgradnje mosta oko 58.000 eura, a da je ukupna vrijednost radova na izgradnji sportskih terena oko 3 miliona eura.

„Obaveza Opštine je bila da upravo izgradi ovaj most koji je uvod u ove sportske sadržaje, a osim toga, naša obaveza je izgradnja trafostanice kao i dovoda vode i ostale infrastrukture, koje smo ugovorom sa FS prihvatili. Završen je projekat i ubrzo kreće tender, a zatim i izgradnja dva multifunkcionalna fudbalska terena, jedan sa vještačkom drugi sa prirodnom travom, kao i tribina, svlačionica i ostalih sportskih sadržaja, ali i upravne zgrade“ naveo je Smolović.

On je dodao da će se izgradnjom moderanog kompleksa fudbalskih sadržaja umnogome poboljšati uslovi za rad svih pet fudbalskih klubova iz Bijelog Polja, te da će uz ostale radove na izgradnji i rekonstrukciji terena, sportski život u Bijelom Polju biti značajno unaprijeđen.

„Mislim da će izgradnja ovih terena preporoditi fudbal u Bijelom Polju, a da podsjetim, da smo takođe u saradnji sa FSCG postavili reflektore na gradskom stadionu, osim toga planiramo rekonstrukciju atletske staze, završili smo radove na izmjeni parketa u hali, u toku je proboj trim staze na Obrovu, a planirana je izgradnja treće SRC Otoka i to su dokazi da Opština Bijelo Polje zajedno sa partnerskim institucijama mnogo ulaže u sport" istakao je prvi čovjek bjelopoljske opštine.     

Tereni u Lješnici biće poseban zamajac bjelopoljskom fudbalu i svim školama fudbala koji postoje u gradu, kazao je potpredsjednik Opštine i predsjednik FK Jedinstvo Nermin Bećirović.

„Završetkom ovih terena možemo da pričamo o razvoju fudbala i o kvalitetnom bavljenju fudbalom jer, trenutno oko 800 djece trenira ovaj sport u našem gradu, a puštanjem u rad ovih terena taj broj će biti sigurno veći“ dodao je Bećirović.

Sekretar Sekretarijata za izgradnju Mensur Hajdarpašić je istakao da je zbog problema sa projektnom dokumentacijom probijen rok za izgradnju mosta, ali da će radovi biti završeni do sredine narednog mjeseca.

On je dodao da je u toku izrada projektne dokumentacije za izgradnju lokalnog puta koji će voditi od autobuske stanice do  blizu izvorišta kisele vode.

„Put će biti izgrađen prema svim standardima koji predviđa putna infrastruktura sa trotoarima. Nakon završene projektne dokumentacije slijedi eksproprijacija zemljišta i nadamo se da ćemo imati razumijevanje građana iz Lješnice, te da ćemo imati jednu kvalitetnu saobraćajnicu. Širina saobraćajnice je 6 metara sa dvije trotoarske staze od metar ipo, a dužina mosta sa pristupnim putevima je 13 metara. Osim toga, projektant je vodio računa tako da izgradnja mosta neće ugroziti rijeku Lješnicu“ kazao je Hajdarpašić.

Tekst: Vanja Šabanović

Foto: Vladimir Jelić