Humanitarni koncert u znak sjećanja na Enidu Omerhodžič

Humanitarni koncert u znak sjećanja na rano preminulu sugrađanku, novinarku Enidu Omerhodžić i druge mlade Bjelopoljske i Bjelopoljce koji su tragično izgubili život ili su preminuli usljed bolesti, održan je večeras na platou ispred tržnog centra ETC. Na koncertu je nastupila popularna crnogorska grupa Perper, kao i sugrađani Emil Franca i Danilo Kneževič.

Prikupljeni novac biće doniran djeci i mladima oboljelim od kancera, kazala je za Radio Bijelo Polje, Elma Mušović Franca, dugogodišnja Enidina prijateljica.

“Sa Enidom sam se družila 27 godina. Krenulo je od srednje škole, pa potom na Fakultetu političkih nauka, ja na socijalnom radu a ona na žurnalistici, kuvanje nam je bilo zajednički hobi. Svaku njenu bolest sam lično preživljavala, odražavala se i na moje zdravlje, jer sam Enidu previše emotivno prihvatala, budući da smo se dugo znale. Na njen rođendan 10. septembra posjetila sam njen grob, jer je sanjam konstantno-Bistricu, grupu Perper i broj sedam .Zato sam željela i da koncert počne u sedam, i ta jedna pjesma koja je išla, ”Niz tvoja leđa”, ispričala je Mušović Franca, podsjećajući da je u spomen na Enidu simljen i dokumentarni film Akovo.

Ona je najavila i osnivanje fondacije koja će nositi Enidino ime.

“Želim da osnujem fondaciju da ne bismo liječili oboljelu djecu putem SMS poruka, već da osnujemo fondaciju koja će se zvati Enida Omerhodžić”.

Tekst: Tanja Dangubić

Foto: Vladimir Jelić