Vodu i dalje treba prokuvati prije upotrebe

Usljed obilnijih atmosferskih padavina na slivnom području izvorišta rijeke Bistrice voda iz gradske vodovodne mreže blago je zamućena, pa iz Vodovoda Bistrica preporučuju potrošačima da vodu prije upotrebe prokuvaju, talože i procijede. Napominju da se hlorisanje vode vrši redovno i pojačano čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost te da ekipe tehničke službe Vodovoda „Bistrica“ redovno prate stanje zamućenosti, tako da će pravovremeno obavijestiti potrošače o eventualnim promjenama.

 Uredno je snabdijevanje strujom na cijelom području opštine, za danas nijesu planirani radovi na mreži te neće biti ni isključenja, saopštavaju iz CEDIS-A. 

 Lokalni i međunarodni vozovi ovoga jutra saobraćali su prema utvrđenom redu vožnje , saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice. Oni su dodali da redovan željeznički saobraćaj očekuju i u nastavku dana. 

U Crnoj Gori danas se saobraća  po mokrim i klizavim kolovozima. Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na  sitnije odrone. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagođena vremenskim i saobraćajnim uslovima.U zonama radova mogu se očekivati povremena ograničenja ili obustave, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore AMSCG.

 Promjenljivo oblačno, mjestimično kiša ili pljusak sa grmljavinom, češće tokom jutra ili prijepodneva, a na jugu tokom dana i duži sunčani intervali. Vjetar slab do umjeren, mjestimično pojačan, uglavnom zapadnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 9 do 23 stepena.