Skupština okončala zasjedanje, usvojeno više značajnih odluka i izvještaja o radu javnih ustanova koje se finasiraju iz budžeta Opštine

Odbornici lokalnog parlamenta večeras su u nastavku sedamnaeste sjednice, usvojili više važnih odluka i izvještaja o radu javnih ustanova koje se finansiraju iz budžeta Opštine.

Skupština je usvojila Zaključak o podnešenoj građanskoj inicijativi, povodom koje je, prvog dana rada Skupštine predsjednik skupštinskog Odbora za planiranje i uređenje prostora i stambeno - komunalne djelatnosti Elvir Zvrko između ostalog, saopštio da će Opština Bijelo Polje pokazati punu posvećenost na aktivnostima po predmetnoj građanskoj inicijativi, u skladu sa zakonom i drugim propisima. Kazao je i da će Skupština Opštine u saradnji sa Islamskom zajednicom u Bijelom Polju 30. marta organizovati međunarodni naučni simpozijum gdje će naučnici iz Crne Gore i regiona, kao i zainteresovani predstavnici građana imati mogućnost da učestvuju u raspravi o valorizaciji kulturnog dobra, kao najznačajniji doprinos kulturi mjesta i vremena sa osvrtom na valorizaciju ostataka Hadži-Danušine džamije.

Večeras su usvojeni i Izvještaj o radu Skupštine opštine Bijelo Polje u 2023. godini, predlozi odluka o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine opštine Bijelo Polje, nabavci prečišćivača vazduha u objektima javne namjene na području naše opštine, predlozi odluka o proglašavanju kategorije granica, statusa i režima zaštite u spomeniku prirode Đalovića klisure i davanju saglasnosti na zaključivanje sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji Opština Bijelo Polje i  Mojkovac.

Odbornici su usvojili i Odluku o finansiranju rada gerontodomaćica u 2024.godini, a dali su i saglasnost za zaključenje Sporazuma o saradnji sa Domom zdravlja Bijelo Polje, te izmjenama Statuta JU "Centar za podršku djeci i porodici” Bijelo Polje i Odluke o naknadama za rad odbornika i drugih lica koja bira ili imenuje Skupština Opštine.

Takođe, usvojeni su  izvještaji  o radu sa finansijskim izvještajem za prošlu godinu  javnih  ustanova Centar za kulturu "Vojislav Bulatović - Strunjo", "Ratkovićeve večeri poezije" i Muzej Bijelo Polje, kao i o izvještajima o radu JU "Centar za podršku djeci i porodici" za 2022. godinu i JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju "Tisa" za prošlu  godinu. Usvojeni su i Program rada sa finansijskim izvještajem Turističke organizacije Bijelo Polje za prošlu godinu, kao i  Izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem Turističke organizacije Bijelo Polje za 2023. godinu.  Na dnevnom redu sedamnaeste sjednice lokalnog parlamenta bili su i Predlozi odluka iz imovinsko-pravne oblasti, te izbor, imenovanja i razrješenja.

 

Tekst: Tanja Dangubić

Foto: Vladimir Jelić