Bjelopoljski Jesenji pozorišni salon od 1. do 5. decembra

Jesenji pozorišni salon, treći po redu, održaće se u Bijelom Polju od 1. do 5 decembra 2023. godine. Na ovoj pozorišnoj manifestaciji, publika će biti u prilici da odgleda pet pozorišnih predstava različitih žanrova, a jedna od njih će biti izvedena za najmlađe ljubitelje pozorišne umjetnosti, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Kako je kazao direktor bjelopoljskog Centra za kulturu Jasmin Ćorović  ove godine su obogatili Jesenji pozorišni salon te će ugostiti pozorišne predstave iz drugih crnogorskih gradova i iz regiona.

„U petak prvog decembra sa početkom u dvadeset časova imaćemo Hrvatsko narodno kazalište Mostar i Narodno pozorište Mostar, jednu koprodukciju  sa predstavom „Ajmo na kafu“ po tekstu i režiji Dragana Komadine gdje igraju Robert Pehar i Saša Obučević. U subotu 2. 12 u 20 časova nastupiće bjelopoljsko pozorište sa predstavom „Nobelovci“ po tekstu i režiji Obrada Nenezića. U nedjelju sa početkom u dvanaest časova imaćemo predstavu Umjetnički atelje Arlekin iz Podgorice sa predstavom „Energija i ja“ po tekstu i režiji Dušanke Belade gdje igraju Ivona Čović-Jaćimović i Žana Gardašević –Bulatović. Istog dana u 20 časova nastupiće pozorište iz JU Centar za kulturu Pljevlja sa predstavom „Kuku majko“ po tekstu Nikole Popovića u režiji Jovane Jelovac –Camnić i Nikole Popovića. Igraju Jovana Jelovac-Camnić i Nikola Popović. U utorak završni dan ovog jesenjeg salona u dvadeset časova  nastupiće naše pozorište sa predstavom „Kokoška“ po tekstu Nikolaja Koljade u režiji Moamera Kasumovića“ istakao je Ćorović.

Ćorović je istakao veoma uspjeršnu pozorišnu godinu, koju su, kako je naveo, obilježile dvije predstave u produkciji bjelopoljskog pozorišta odnosno Centra za kulturu.

„Prva je predstava je „Kokoška“ po tekstu Nikolaja Koljadea a u režiji našeg Bjelopoljca Moamera Kasumovića gdje igraju Slađa Merdovi, Sanja Ćirović, Deniza Halilović, Predrag Vuković, Vlado Tomović i Jusuf Bajramspahić. Radi se o predstavi koja je u toku ove godine igrana preko deset puta u zemlji i regionu. Imamo drugu takođe uspješnu predstavu, profesionalnu, a radi se o predstavi „Nobelovci“ po tekstu i režiji Obrada Nenezića u kojoj igraju Omar Bajramspahić, Moamer Kasumović, Jovan Dabović, Petar Novaković i Slađana Merdović. Sa ove dvije predstave sa jednom amaterskom, a drugom profesionalnom zaokružili smo na uspješan način ovu 2023. Godinu“ istakao je direktor Centra za kulturu.

Cijena ulaznica za predstave je tri eura osim za dječju predstavu koja će se igrati u nedjelju čija cijena će biti dva eura.

Ogranizator 3. Jesenjeg pozorišnog salona je  JU Centar za kulturu ''Vojislav Bulatović Strunjo''

 

 

Tekst:Vanja Šabanović

Foto:Vladimir Jelić