Lijep dan u Crnoj Gori, do 25 stepeni

 

U Crnoj Gori danas će, kako javljaju meteorolozi, biti natprosječno toplo za ovo doba godine. Na sjeveru ujutru lokalno po kotlinama i dolinama biće magle, a tokom dana očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Popodne i naveče povećano je prisustvo visoke oblačnosti sa umjerenim jugozapadnim vjetrom. Temperatura vazduha od 18 do 25 stepeni.

Danas će bez struje od 8 do 14 sati biti Nedakusi, a od 9 do 16 sati Stožer, Boljanina, Prijelozi, Bojišta, 'Matino kompany', 'Merkator', Kisjela voda, Potkrajci, Sutivan, Kukulje, Livadice, Sela, Njegnjevo, Oluja, Orahovica, Gubavač, Mojstir, Dolac, Jablanovo, Požeginja, Konatari, Unevina, Metanjac, Mioče, Dobro brdo, Dobrinje, Kanje, Dobrakovo, Granični prelaz, Kumanica, Bistrica i Vergaševići.

Iz Vodovoda Bistrica su saopštili da je u gradu i prigradskim naseljima uredno vodosnabdijevanje i da za danas nema planiranih isključenja, a voda je hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

U Službi hitne medicinske pomoći u protekla 24 sata pomoć ljekara zatražile su 53 osobe, dok je dežurna ekipa 6 puta intervenisala na terenu.

Lokalni i međunarodni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice i dodali da se i u nastavku dana očekuje uredan željeznički saobraćaj.

Saobraćaj se odvija po uglavnom suvim kolovozima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke moguća je pojava sitnijih odrona.Vozačima se savjetuje da voze oprezno i da poštuju pravila saobraćaja. Na regionalnom putu R-13 dionica Mateševo-Kolašin danas se saobraćaj obustavlja od 10 do 14 časova.