“Bijelo Polje je uvijek imalo senzibiliteta za unesrećene i ugnjetavane”

Medžlis Islamske zajednice u Crnoj Gori organizovao je juče u Bijelom Polju skup podrške palestinskom narodu, a okupljeni građani tokom šettnje od gradske džamije do trga, nosili  su zastave Palestine, transparente i fotografije ubijene djece u Palestini.

Glavni imam u Bijelom Polju efendija Enis Burdžović, u izjavi za Radio Bijelo Polje tim povodom, kazao je da su na taj način željeli da poruče da saosjećaju sa palestinskim narodom, ali i pošalju poruku  da je Bijelo Polje  uvijek imalo senzibiliteta za ovakva pitanja koja su u ovom trenutku goruća.

“Prateći situaciju u Palestini a posebno u Gazi, vidjeli smo da je svijet prilično slijep za ono što se dešava Palestincima na tom području, kao izraz solidarnosti, kao izraz slobode, kao izraz nepravdi, neteroru, ugnjetavanju. Prosto, ljudska prava su ljudska prava samo onda kada se odnosi na određene zemlje, na određenu kulturu i nacije, tako da palestinska djeca i palestinski civili kao da nemaju pravo da imaju svoja ljudska prava, kao da ta prava za njih ne važe. Zbog toga je Medžlis Islamske zajednice  pozvao sve slobodomisleće ljude da se priključe  toj protesnoj šetnji od gradske džamije do centra grada, do ostataka Hadžidanušine džamije.

Simbolično tom šetnjom i mirnom demonstarcijom željeli  smo da pošaljemo poruku svijetu da i u Bijelom Polju i Crnoj Gori, ima ljudi koji saosjećaju, i koji se ne mire sa takvim jednim pristupom koji odvaja povlaštene ljude i povlaštene nacije i države u odnosu na one koji su ugnjetavani, protjerani”, istakao je efendija Burdžović. On je dodao da se veliki broj naših sugrađana svih vjera odazvao pozivu za protest,na čemu im je kaže, posebno zahvalan, i naglasio, da je  upravo to potvrda da Bijelo Polje uvijek ima senzibiliteta za ovakva pitanja koja su u ovom trenutku goruća.

Redakcija RBP