Na 11. Refestikonu promovisan konkurs za najljepšu kratku priču o Crnoj Gori (video)

U okviru 11. Reginalnog  festivala fantastične književnosti Refestikon, večeras je u Kući Rista Ratkovića promovisan Konkurs za najljepšu kratku priču o Crnoj Gori.

Kako je kazala Marija Čvorović, načelnica Direkcije za nacionalni brend, konkurs je raspisalo Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma i trajaće do kraja septembra.

„Učesnici konkursa treba da prikažu atraktivnu i uzbudljivu zemlju, a zadatak je stvaranje proznog djela koje treba da oslikava autentičnost crnogorskog duha, države u kojoj se tradicija prepliće sa savremenim vrijednostima, bogatim kulturno-istorijskim nasljeđem, prirodnim ljepotama, kao i bogatom florom i faunom“ kazala je Čvorović.

Ona je istakla da će za tri najbolja rada biti obezbijeđene novčane nagrade i to: 300 eura za prvo mjesto, dvjesta eura za drugo i 100 eura za treće mjesto.

Čvorović je naglasila da će priče promovisati kulturnu baštinu Crne Gore i ujedno pozvala sve zaiteresovane da posjete sajt Ministarstva na kome mogu naći upustva na koji način se mogu prijaviti na konkurs.

Tekst: Vanja Šabanović

Foto: Vladimir Jelić