Predstavnici NLB banke uručili donaciju Domu starih u Bijelom Polju

Predstavnici NLB banke danas su u prostorijama Doma za stare u Bijelom Polju uručilii vrijednu donaciju u iznosu od 5000 eura za, kako su istakli, konfornije i prijatnije treće doba.

Direktor filijale NLB banke u Bijelom Polju, Nedžad Ćeman kazao je da odgovornost prema klijentima, zaposlenima i društvu vide kao svoju misiju, te da su svjesni činjenice da sami ne mogu promjeniti društvo, ali se u saradnji sa pojedincima i institucijama može stvoriti bolja budućnost i unaprijediti kvalitet života.

"Sa željom da dio profita usmjeri ka kreiranju održive budućnosti za naše i generacije koje dolaze, NLB Grupa je opredijelila 1,35 miliona eura donacija za sva tržišta u matičnom regionu gdje posluje. U Crnoj Gori 11 organizacija zajedno dobija 100 000 evra. Na početku ove naše velike i humane akcije, ruku pomoći pružamo domovima starih, koji su posvećeni radu sa starijim licima. Predstavnici NLB Banke danas su uručili donacije Domu starih Bijelo Polje u Bijelom Polju i Domu starih Grabovače u Risnu. Donirana sredstva će se iskoristiti za poboljšanje uslova boravka i rada u ustanovama koje brinu o našim najstarijim stanovnicima”, rekao je prilikom uručenja donacije Ćeman, i dodao da ih raduje da donacijom mogu učiniti njihovo treće doba prijatnijim i komfornijim, ali i biti prepoznati kao društveno odgovorna kompanija koja je u fokusu ovog puta stavila najstarije građane.

"Ovo je prva od brojnih donacija koje će NLB Banka u narednom periodu uručiti institucijama koje su posvećene radu sa najvažnijim i najosjetljivijim kategorijama društva a to su, pored starih osoba, djeca i porodice. Donirana sredstva će se koristiti za poboljšanje uslova brige o svim navedenim kategorijama društva”, naveo je on.

Pomoćnica direktora Doma starih u Bijelom Polju, Marijana Smolović, zahvalila se menadžmentu NLB banke na donaciji i dodala: "Ova donacija je veoma značajna za našu ustanovu, jer na godišnjem nivou izdvajamo značajna sredstva za kupovinu sanitetskog materijala i lijekova za korisnike. Posebnu zahvalnost dugujemo zaposlenima u NLB banci koji su glasali da ova vrijedna donacija u vrijednosti od 5000 eura pripadne našoj ustanovi. Naša ustanova zbrinjava jednu od najranjivijih kategorija stanovništva i svaki vid donacije nam uvijek dobro dođe”, kazala je Smolović.

Autorka i foto: Magdalena Smolović