Regionalni festival fantastične književnosti na temu Transhumanizam od 14. do 17. septembra u Bijelom Polju

Regionalni festival fantastične književnosti na temu Transhumanizam, biće održan od 14. do 17. septembra u Bijelom Polju.

Osnivač  i koordinator festivala Dragić Rabrenović istakao je u izjavi za Radio Bijelo Polje, da su organizatori za ovo izdanje festivala pripremili 10 sopstvenih knjiga koje će biti promovisane u toku ova četiri dana.

,,To su zbirke koje su objavljene u sklopu konkursa Transhumanizam za pisce iz regiona, za učenike iz Crne Gore, zatim knjige koje su nagrađene na konkursu Refesticon Avatar, međunarodna književna nagrada. To su zbirke kratkih priča tri autora iz Srbije, Hrvatske i autora koji je posebno nagrađen književnom nagradom za životno djelo Zorana Živkovića“.

On je dodao i da će u sklopu festivala biti priređene promocije knjiga crnogorskih autora Slobodana Vukanovića i Dragana Popadića.

,,Imaćemo i katalog ilustracija učenika iz Bijelog Polja. Misija našeg festivala je i da provišemo regionalne festivale i konvencije iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Makedonije. Ono što je posebno važno je da ćemo imati teme posvećene mladima koje će biti realizovane kroz serijale na programu Radija Bijelo Polje, ali i kroz umjetničke habove koje ćemo uskoro pokrenuti. Ovaj festival će biti centralni događaj koji će da postakne mlade na stvaralaštvo, ali i da tradicionalno nagradi poznate pisce iz regiona zapadnog Balkana“, kazao je Rabrenović.

Realizator REFESTICON-a je Radio Bijelo Polje a pokrovitelj Ministarstvo kulture i medija Crne Gore i Opština Bijelo Polje.

 

Redakcija Radija Bijelo Polje