Predstavljena zbirka poezije Aide Orahovac Kuč

Večeras je u Kući Rista Ratkovića promovisana zbirka poezije “Milenijum“ Aide Orahovac Kuč.

Kako je istakla autorka, inspirisana poezijom Dragana Radulovića počela je da piše tokom školskih dana i do sada je pored ove, objavila i knjigu poezije za djecu“ Đeca iz ulice osmjeha „.

„Još kao mala posjećivala sam Draganove promocije i sve programe koje je organizovao, ali ipak u književnosti je najbitnije da budete svoji, ničija kopija. U mojim pjesmama ima njegovih elemenata,ali sam im ipak dala svoj pečat. Osim toga, Dragan je toliko veliki pjesnik da treba još dosta vremena da bi se dostigao“ kazala je Orahovac Kuč najavivši da su u pripremi  još dvije knjige poezije za djecu i odrasle.

„Na crnogorskoj sceni nema puno književnosti za djecu, jer nema podrške od institucija, nemamo primat, jer smo, kao i sve, navikli da uvozimo, mada čini se da će se i u tu nešto promijeniti“ istakla je autorka Milenijuma.

Kako je istakao voditelj programa Edin Smailović, knjiga je podijeljena u tri segmenta u kojima su sadržane ljubavne, rodoljubive i savremene pjesme, što je kako je kazao, neobično za ženskog pisca da se bavi rodoljubivom poezijom.

„Rodoljubivu poeziju odavno pišem i ona je centar moje poezije, a onda je nastala i ta pjesma“ Milenijum“ po kojoj se i zove zbirka,koja govori o toj tragediji kada smo izgubili nezavisnost, onda nastaju i te druge pjesme koja opisuje borbu za povratak nečega što vam pripada,za povratak nezavisnosti, slobode do ovih današnjih situacija“ istakla je Orahovac Kuč.

Aida Orahovac Kuč rođena je u Podgorici 1985. godine i diplomirani je ekonomista. Autorka je zbirke poezije ,,Milenijum“ i knjige za djecu ,,Đeca iz ulice osmijeha“. Osim književnošću, bavi se i fotografijom i slikarstvom, a svoja umjetnička djela predstavila je samostalno na nekoliko izložbi.

 Poeziju Aide Orahovac Kuč čitao je Aleksandar Srdanović.

 

 

Tekst i foto: Vanja Šabanović