Tokom praznika bez isključenja struje

Tokom praznika, danas i sjutra, u svim djelovima CEDIS-a obezbijeđeni su neophodni uslovi za stabilno funkcionisanje elektroenergetskog sistema, a kako su saopštili, u slučaju vanrednih okolnosti biće angažovane dodatne ekipe.

Iz Vodovoda Bistrica su saopštili da je u gradu i prigradskim naseljima uredno vodosnadbijevanje i da za danas nema planiranih isključenja, a voda je hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

U Službi hitne medicinske pomoći u protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 45 osoba, dok je dežurna ekipa 3 puta intervenisala na terenu.

Lokalni i međunarodni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice. Uredan željeznički saobraćaj se očekuje i u nastavku dana.

Na većini puteva u zemlji saobraća se bez vanrednih ograničenja, saopštili su iz AMSCG. Tokom dana je pojačan intenzitet saobraćaja na važnijim putnim pravcima i prilazima gradskim sredinama. Apeluju na vozače da poštuju saobraćajne propise i izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana.

Danas sunčano i veoma toplo. Na sjeveru, ujutru, po kotlinama ponegdje kratkotrajno magla, a tokom dana slab do umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab do umjeren, u višim planinskim predjelima na sjeveru i pojačan, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 28 do 38 stepeni.