Sjutra tradicionalno 17. put u Zatonu - ,,Majski susreti"

Tradicionalna manifestacija ,,Majski susreti u Zatonu 2023." održaće se 13. i 14. jula na poligonu OŠ ,,Braća Ribar", po 17. put.,,Manifestaciju krasi turnir u futsalu, po mišljenju mnogih relevantnih jedan od najboljih u Crnoj Gori. Šta je specifikum ovog turnira? To je da je učešće na njemu besplatno, u čemu smo pioniri ne samo u Crnoj Gori nego i u regionu", rekao je za Radio Bijelo Polje Ivan Bojović iz NVO ,,21.maj" i istakao da nagradni fond turnira iznosi 2000 eura.

Turnir su podržale brojne kompanije iz čitave Crne Gore. Tu treba istaći, kako kaže Bojović, pokrovitelja, JU Centar za sport i rekreaciju i generalnog sponzora, Nikšićko pivo. Zlatni sponzor je kompanija Bemax, ponosni sponzor M inženjering i oficijalno piće manifestacije mineralna voda Rada i druge kompanije.

 ,,Turnir je trebao biti organizovan 21. maja za Dan nezavisnosti ali je zbog loših vremenskih prilika koje su vladale u maju odložen za jul, tačnije za 13. i 14. Ovo je manifestacija koja vuče korijene iz doba one velike Jugoslavije. Tada su se Susreti u Zatonu održavali za 25.maj, Dan mladosti, a 2008. grupa entuzijasta odlučila je da taj turnir vrati Zatonu jer je 1995. posljednji put održan zbog poznatih dešavanja. I od tada se neprekidno, evo 17. godinu održava u Zatonu", rekao je Bojović.

 Na turniru očekuju preko 20 ekipa iz čitave Crne Gore. Osim fudbalskog dijela događaj će obilježiti dnevna i noćna žurka. Dnevna će biti 13. jula u 16 sati, a noćna po završetku turnira.Svečano otvaranje manifestacije je 14. jula u 12 sati. Počinje defileom bajkera moto kluba ,,Sokolovi" iz Berana kojima će se za tu priliku pridružiti kolege iz crnogorskih gradova. Zatim će nastupiti folklor iz OŠ ,,Braća Ribar" a biće odigrana i revijalna utakmica poletaraca iz Zatona sa Fudbalskom akademijom iz Berana. Takođe će nastupiti i pjevač Slađan Dangubić.

Iz NVO ,,21. maj" pozivaju građane iz Bijelog Polja i drugih opština da se tokom dva dana pridruže u Zatonu, da gledaju dobar futsal i uživaju u muzici i da zajedno svi proslavimo Dan državnosti Crne Gore.

foto:JU Centar za sport i rekreaciju