Otvorena izložba meksičkih autora "Grafičke vizije 4"

Izložba meksičkih autora ''Grafičke vizije 4'' koja je projekat međunarodne kulturne saradnje, otvorena je večeras u galeriji bjelopoljskog Centra za kulturu.

Radovi autora odraz su meksičkog podneblja i povezuju veoma bogatu tradiciju, kao i prepoznatljiv likovni rukopis, a kroz razne teme šest  autori traži odgovore na probleme njihovog društva i smisla postojanja.

Otvarajući izložbu, direktor Centra za kulturu, mr Abaz Dizdarević, kazao je da će bjelopoljska publika narednih dana imati priliku da pogleda sveobuhvatan prikaz kulture i umjetnosti Meksika, a cilj izložbe je razmjena profesionalih iskustava kulturnih sredina.

,,Ovo je nastavak saradnje sa ambasadom Meksika u Srbiji, i koautorkom izložbe Leposavom Milošević Sibinović, koja je okupila šest grafičara iz Meksika koji se bave ovom tradicionalnom disciplinom, i pokazuju koliko je zapravo grafika bitna“, istakao je Dizdarević.

Izložba obuhvata 34 grafike realizovane u raznim grafičkim tehnikama na pamučnom papiru, po sedam od svakog autora, izuzev šest od jednog, a prethodne tri izložbe ,,Grafičke vizije“ imale su znatnog odjeka u stručnoj i široj kulturnoj javnosti.

Svi autori čiji su radovi izloženi imaju solidno umjetničko obrazovanje, uspješnu karijeru, svi su rođeni i žive u Meksiku, a učesnici su brojih bijenala, umjetničkih radionica u zemlji i inostranstvu, kao i dobitnici brojnih nagrada i priznanja.

Izložba će biti otvorena do 23. novembra, a pokrovitelj je Ambasada Meksika u Srbiji.

Autorka i foto: Eldina Idrizović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE