Harisu Ćeraniću, učeniku bjelopoljske Gimanzije prvo mjesto na Olimpijadi znanja iz hemije

Haris Ćeranić, učenik prvog razreda bjelopoljske Gimnazije, ostvario je veliki uspjeh na Olimpijadi znanja koja se odžala  na PMF 06. maja 2023.god, saopštili su iz ove ustanove.

U  kategoriji učenika prvog i drugog razreda iz hemije  sa 100 bodova,  koje je i najveći broj bodova na takmičenju na najbolji mogući način je predstavio sebe i školu, istakli su iz Gimnazije “Miloje Dobrašinović”.

Dalje su naveli da su rijetki  su oni kojima hemija ide od ruke, ali uvijek ima mladih ljudi koji uživaju u tome i dodali da je Haris poznat i već iskusan takmičar koji je posvećen hemiji, odnosno takmičenjima iz hemije, još i prije upisa u Gimnaziju. Navikli smo od njega da osvaja  prva mjesta, dodaju oni, tako da smo nekako i očekivali da će on učiniti ovaj izuzetan rezultat, kako za našu Gimnaziju, tako i za čitav grad.

“Priča da mu se ljubav prema hemiji pojavila još kada je išao u Osnovnu školu.

Prema njegovim riječima hemija mu je velika ljubav tako da će i nastavak školovanja ići u tom pravcu ali još je rano”, istakli su iz Gimnazije “Miloje Dobrašinović”.

Do sada je, kako kaže, prezadovoljan uspesima koje niže, ali o kojima mnogo ne razmišlja, jer prirodne nauke voli iz duše i na takmičenja učestvuje ne iz obaveze, već iz zadovoljstva.

 

Izvor i foto: JU Gimnazija “Miloje Dobrašinović”