Popović: "Uspješno nastavljamo tradiciju najstarije svjetovne škole na ovim prostorima"

Prigodnim kulturno-zabavnim programom nastavno osoblje i učenici Osnovne škole „Dušan Korać“ proslavili su danas 75 rođendan.

Kako je kazala direktorica te vaspitno obrazovne ustanove Todora Popović, ove godine učenici i nastavno osoblje proslavljaju Dan škole, uz nadu da će se uskoro završiti gradnja novog objekta, te da će buduća znanja sticati u novom školskom zdanju.

„Sa ponosom mogu reći da smo pokazali  zrelost i spremnost da se suočimo sa najtežim izazovima, isključivo vođeni željom da se i u otežanim okolnostima učenicima pruži kvalitetno obrazovanje. Zato zahvaljujem učenicima, nastavnicima na strpljenju i posvećenom radu, ali upravama osnovnih škola „Marko Miljanov“ i „Risto Ratković“, Pravnom fakultetu, Dnevnom boravku Doma starih i Ministarstvu poljoprivrede koji su nam pružili ruku solidarnosti i podrške i otvorili vrata za našu djecu“ istakla je Popović.

Direktorica Popović je podsjetila da je proteklih godina osnovno obrazovanje u toj ustanovi steklo preko 12 hiljada učenika, danas istaknutih ličnosti ne samo našeg grada, nego šire.

„Sa nama je godina puna izazova, ali kao i predhodnih i ove se možemo pohvaliti nagradama na raznim takmičenjima, potvrđujući i na taj način visoko mjesto u sferi vaspitanja i obrazovanja, uspješno nastavljajući tradiciju najstarije svjetovne škole na ovim prostorima“ navela je, između ostalog Popović, izražavajući nadu da će buduće uspomene stvarati u novoizgrađenoj školi.

 

Tekst: Vanja Šabanović

Foto: Dalibor Rakočević