Škola u Zatonu proslavila svoj dan, Teodora Dangubić đak generacije

Skromnom svečanošću uz prigodan kulturno-zabavni program, u prisustvu predstavnika obrazovnih instiucija,  Školskog odbora i đačkih  roditelja, kolektiv Osnovne škole „Braća Ribar” u Zatonu, obilježio je  Dan škole.

Ističuči da prosvjetiteljstvo na području mjesne zajednice Zaton ima dugu tradiciju, te da je prva seoska škola u našoj opštini osnovana na Brzavi 1876. godine, a da je u Zatonu sa radom počela 1913 godine, direktorica Ankica Baltić je kazala da u školi, prije svega, njeguju zdrave vaspitno -  obrazovne odnose kroz druženje i kreativan timski rad.

“Djecu učimo ne samo konkretnom gradivu već i usvajanju zdravog pogleda na svijet i  ljude oko sebe. O tome svjedoči pismo učenice 6. razreda, Katarine Femić, upućeno djeci Sirije i Turske  nakon razornog  zemljotresa. Pismo je nagrađeno od strane direktora Parking servisa Bijelo Polje, g-dina Ismara Ćorovića, a uz veliki broj pozitivnih komentara, stiglo je i u ruke najviših  državnih zvaničnika ovih dviju zemalja”, istakla je Baltić.

O predanom i odgovornom radu nastavnika, naglašava direktorica,  svjedoče brojna priznanja, nagrade i učešće zatonskih osnovaca na raznim lokalnim, državnim i regionalnim takmičenjima, kao i Olimpijadi znanja, a posebno drobre plasmane učenici su postizali na takmičenjima iz fizike, literarnim, likovnim i sportskim takmičenjima.  Dodala  je i da rezultati ne bi bili  tako zapaženi, da nije bilo svesrdne podrške i pomoći  Ministarstva  nauke i prosvjete i Školskog odbora.

“Zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa resornim ministarstvom i Školskim odborom, a u cilju stvaranja  što boljih uslova za kvalitetnije izvođenje nastave i boravak u školi, u prethodnoj godini uspjeli smo da realizujemo nekoliko važnih projekata.  Škola je priključena na gradsku vodovodnu mrežu, izvršena je rekonstukcija grijanja, a značajna sredstva su uložena za sređivanje enterijera, toaleta, hola i zbornice. Nabavili smo 11 računara i šest štampača, kako bismo unaprijedili proces rada i omogućili izvođenje nastave u skladu sa savremenim  obrazovnim standardima”, istakla je direktorica OŠ “Braća Ribar”, poručujući da je ulaganje u obrazovanje mladih njihova najpreča obaveza.

Direktorca Baltić je kazala da je nastavničko vijeće odlučilo da za đaka generacije i nosioca diploma “Luča” proglasi Teodoru Dangubić, koja je tokom čitavog školovanja postizala vrhunske rezultate i istakla se, ne samo u nastavnim nego i u brojnim vannastavnim aktivnstima.

 

Novinarka: Tanja Dangubić

Foto: Vladimir Jelić i OŠ “Braća Ribar”

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE