Udruženje oboljelih od multipleskleroze otpočelo još jedan projekat u cilju poboljšanja kvaliteta života njegovih članova (video)

„I mi imamo pravo na samostalan život“ novi je projekat koji je Udruženje osoba oboljelih od multipleskleroze otpočelo 1. februara, kako bi popravili ambijent i poboljšali kvalitet života osoba koje žive sa ovom bolešću.

Gostujući tim povodom u emisiji „Građanima u susret“ Radija Bijelo Polje, predsjednica Udruženja, Lidija Guberinić kazala je, da je cilj šestomjesečnog projekta razvijanje inovativnog servisa podrške, koji predstavlja kombinaciju personalne asistencije sa pomoći u kući i prostorijama udruženja, osobama koje žive sa multiplomsklerozom u Bijelom Polju.

“Takođe, ovim projektom želimo da promovišemo mogućnosti razvoja i unapređenja usluga iz oblasti socijalne i dječje zaštite kroz saradnju sa lokalnom samoupravom u kreiranju povoljnog ambijenta za finansiranje servisa usluga iz oblasti socijalne i dječje zaštite na lokalnom nivou. Važan momenat je kreiranje, lobiranje i podnošenje inicijative lokalnoj samoupravi za raspisivanje posebnog konkursa za raspodjelu sredstava za finansiranje projektnih predloga nevladinih organizacija za pružanje usluga servisa podrške osobama sa invaliditetom“, istakla je Guberinić, dodajući da je  projektom je obuhvaćen veliki broj osoba oboljelih od multipleskleroze i članova njihovih porodica.

Repriza emisije “Građanima u susret” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Video prenos: Ljilja Brajković

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE