Počela VI sjednica lokalnog parlamenta

Šesta sjednica lokalnog parlamenta počela je u sali Skupštine opštine Bijelo Polje. Osim 36 odbornika, sjednici prisustvuje i predsjednik Opštine sa saradnicima, rukovodioci javnih ustanova čiji je osnivač Opština, te izvršni direktor Bjelopoljskog demokratskog centra, Zdravko Janjušević, koji je iskoristio Institut slobodne stolice.

Prije usvajanja dnevnog reda, predsjednik SO, Ernad Suljević, saopštio je da je Fuad Kolić novi odbornik Bošnjačke stranke, nakon što je njegov partijski kolega Amer Smailović podnio ostavku na tu funkciju. Takođe, Suljević je saopštio i da je Jasmin Kijamet novi predsjednik Kluba Bošnjačke stranke.

Na dnevnom redu današnjeg skupštinskog zasjedanja su Izbor, imenovanja i razrješenja, Zaključak kojim se Vladi Crne Gore i Odboru za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje Skupštine Crne Gore predlažu mjere i preporuke u cilju poboljšanja kvaliteta vazduha na području opštine Bijelo Polje.

U skladu sa Pravilima o medijskom predstavljanju tokom izborne kampanje za predsjednika Crne Gore, Radio Bijelo Polje ne prenosi sjednicu Skupštine opštine Bijelo Polje.

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Vladimir Jelić