Jedanaestogodišnji Omer Trubljanin uspješan na mnogim muzičkim takmičenjima, voli košarku a sanja da postane doktor (video)

Jedanaestogodišnji Omer Trubljanin jedan je od uspješnijih učenika Škole za osnovno muzičko obrazovanje, ali jednako je dobar i u OŠ „Marko Miljanov“ gdje ima sve petice.

Gostujući u emisiji „Muzički talenti“ Radija Bijelo Polje, Omer je pričao o svojim nastupima, takmičenjima i nagradama, ali  i o ljubavi prema košarci.

„Iako su moji roditelji bili za to da sviram gitaru, ipak sam se odlučio za klavir, jer volim  njegov zvuk, tonove koje proizvodi“ kazao je Omer.

Ta se njegova želja ubrzo i ostvarila, jer je uporedo sa redovnom pohađao i muzičku školu u klasi profesorice Jasmile Hot, pa je nakon sedam godina postao jedan od uspješnijih učenika. O tome svjedoče i njegove nagrade i priznanja sa opštinskih i državnih takmičenja.

 „Prošle godine na državnom takmičenju koje je održano na Cetinju moja drugarica Uma Lukač i ja osvojili smo drugo mjesto u disciplini klavirski duo,a iste školske godine osvojili smo takođe drugo mjesto na međunarodnom takmičenju u Tivtu“ istakao je ovaj jedanaestogodišnjak.

Omer sa odličnim uspjehom savladava i ostale predmete u muzičkoj školi, a od prošle godine član je Dječjeg hora, koji takođe djeluje u sklopu te škole.

„Jednako volim da se bavim i pjevanjem, pa sam odlučio da postanem član dječjeg hora sa kojim radi profesor Miloš Vojinović. Inače, volim cjelokupan rad u muzičkoj školi gdje se naši nastavnici trude da nam prenesu znanja, a mi uzvraćamo tako što vrijedno radimo, vježbamo i pokazujemo sve to što smo postigli na nastupima“ kazao je Omer.

Međutim, njegove težnje za uspjehom ne završavaju se muzikom, jer ovaj osnovac pokazuje dobre rezultate i u svojoj OŠ „Marko Miljanov“  gdje , kako je kazao najviše voli matematiku. Izrazio je želju i nada se da će ipak  postati doktor.

Omer je istakao da trenira košarku u klubu “KK Centar“ te je i u tom segmentu pokazao svoju predanost i talenat i već od ove sezone imaće takmičenja.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Vanja Šabanović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE